Wat is iboga

Welkom bij Iboga-transformation

Iboga-transformation ondersteunt mensen in hun transformatieproces naar hun ware natuur door het geven van ceremonies in een kleine setting. Door een veilige en liefdevolle omgeving te creëren waarin de iboga haar werk kan doen, kunnen oude processen losgelaten worden zodat er ruimte ontstaat voor de doorstroming van universele liefde. “Find yourself and you have found everything”

Wat is iboga?

Iboga is een plant (Tabernanthe iboga) die in West- en Centraal Afrika groeit. Het onderdeel dat voor ceremonies wordt gebruikt is de wortelschors die wordt vermalen en ingenomen. De plant heeft een bijzonder krachtige en unieke werking en wordt ook wel liefdevol ‘Holy Wood’ (heilig hout) genoemd.
De werking varieert van fysieke tot spirituele heling en iboga zal altijd werken daar waar het nodig is. Dit kan afwijken van waar je denkt dat het nodig is. Iboga werkt op het onderbewustzijn en op de hersenen en reset als het ware je computer, schoont de bestanden op. Hierdoor kan in het dagelijks leven meer vrijheid, liefde en innerlijke rust worden ervaren.

Iboga gaat over Leven. Meer in contact zijn met wie je bent en wat je voelt. Bij uitstek is iboga een middel om te aarden en op het fundament van je bestaan te werken. Trauma’s uit de jeugd en emotionele uitdagingen die ervoor hebben gezorgd dat er allerlei patronen, overtuigingen en ideeën zijn ontstaan waardoor je jezelf nu gevangen houdt, kan iboga transformeren. Veranderingen kunnen soms direct maar soms ook subtiel en in de loop van de tijd zichtbaar worden. Het leven krijgt geleidelijk een andere kwaliteit.

Ook op het gebied van verslavingen kan iboga voor transformatie zorgen omdat het verlangen naar een verdovend middel (eten, drank, roken etc.) plat wordt gelegd. In de ceremonies die ik houd wordt niet met drugsverslaafden gewerkt. De behandeling met drugsverslaafden is door gebruik van ibogaïne. Dit is 1 van de minstens 12-18 alkaloïden van iboga die geconcentreerd wordt toegepast. In de ceremonies die ik houd worden alle alkaloïden van de iboga benut wat zorgt voor de traditionele beleving en helende werking van de iboga. Vanwege de bittere smaak van iboga wordt tijdens de ceremonie ook gebruik gemaakt van capsules al naar gelang de wens van de deelnemer.

Iboga komt van het werkwoord ‘boghaga’ wat in 1 van de traditionele Afrikaanse talen (Tsogo) betekent: ‘zorgen voor’. Het is een plant die enorm liefdevol maar zonder omweg of poespas weet wat goed voor jou is.

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!